Koja je razlika između višeslojnih i masivnih parketa?

Masivni parket - je vrsta starog parketa napravljenog od tvrdog drveta celom dužinom komada drvene obloge, obično se ugrađuje pomoću spojeva na pero i žleb, lepljenjem spojeva. Višeslojni parket napravljen je od dva ili više slojeva, ugrađuje se bez upotrebe lepka na spojevima (slobodna ugradnja), a sama ugradnja može da se izvrši “plivajućom” metodom ili ugradnjom lepljenjem poda za podlogu.

Prvo, ne treba lakirati višeslojne parkete, već su lakirani gotovi parketi. Sa ovom karakteristikom omogućavate da vaš dom ne bude « zarobljen » štetnim isparenjima običnih lakova, već da imate dugotrajno i ekološko rešenje zasnovano na vodenoj bazi. Drugo, jednostavna ugradnja omogućava vam da ugradite troslojne parkete sami za samo jedan dan, a da imate parket koji će Vas « služiti » godinama. Veoma stabilna konstrukcija, lako održavanje, mogućnost ugradnje preko sistema podnoga grejanja (osim bukve), veliki izbor efekata poput termotretmana, četkanja, dodatne zaštite kraćih ivica, ekološko rešenje, bezbroj varijacija boja i mnoge druge prednosti.

Da li treba da lakiram parket ?

Ne, nas parket je već lakiran pomoću Proteco Strong laka, jednog od najboljih završnih premaza na tržištu.

Koliko puta mogu ponovo da brusim parket?

Nas parket može se ponovo brusiti 3-5 puta, zahvaljujući debljini gornjeg sloja.

Koje vrste drveta se nude u Vasim parketima?

Nas asortiman parketa nudi vam 7 različitih vrsta drveta: hrast, crveni hrast, bukva, jasen, orah, afrički mahagoni, merbau.

Koja je razlika između dasaka sa 1 lamelom i s 3 lamele?

Daske sa 1 lamelom karakteristične su za naše Tango i Rumba kolekcije. Tango i Rumba daska su napravljene od 1 lamele, koja se seče u jednom komadu i pokazuje puni karakter odabrane vrste drveta, zbog svog veoma eskluzivnog i luksuznog izgleda. Daska sa konstrukcijom sastavljenom od 3 lamele znači da je svaka daska napravljena od tri reda lamela.

U kojim prostorijama mogu da postavim Vas parket?

Nas parket pogodan je za unutrašnju primenu u stambenim prostorijama – od hodnika i kuhinje, do spavaćih soba i dnevnih boravaka. U suštini, Tarkett parket je savršeno rešenje za svaki prostor u Vašem domu, osim oko kada i tuševa. Drvene podne obloge u celom Vašem domu mogu dati utisak topline, neprekidnog sklada i prirodne lepote u kombinaciji sa izuzetnim kvalitetom.

Koliko je potrebno da se parket postavi?

Postavljanje se obično može uraditi za jedan dan i pod je odmah spreman za upotrebu. NAPOMENA: Naši fabrički provereni i detaljno obučeni tehničari obave ugradnju za tili čas. Obratite se zaposlenima na prodajnom mestu radi zakazivanja ugradnje koja će odgovarati Vašem vremenskom rasporedu.